Skip to main content
Hjem » Påskestemning » Oppskrift: Glutenfrie vafler
Sponset

Åviken har produsert elektriske vaffeljern siden begynnelsen av 50-tallet. Design og teknologi har gradvis blitt utviklet i årene som har gått siden den gang. Det siste tilskuddet til Åviken sortimentet er 910.6 Elegance S dobbelt vaffeljern som gir fra seg et lydsignal når vaflene er ferdige.

Du trenger:

  • 3 egg
  • 1 dl sukker
  • 100 g smeltet margarin
  • 6 dl lys glutenfri melblanding
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 7 dl melk
  • 2 dl rømme

Slik gjør du:

  • Pisk egg og sukker, bland deretter i resten av ingrediensene.
  • Pass på at vaffeljernet er rent og ikke inneholder rester av glutenholdig vaffelrøre.

Tidlig på 50-tallet startet AB Åviken Metal Company i Gnosjö produksjon av det første elektriske vaffeljernet. Design og teknologi har gradvis blitt utviklet i årene som har gått siden den gang.

På 80-tallet var det Samhall AB som overtok produksjonen og i 1991 patenterte Samhall AB modellen Åviken Classic 905 dobbelt vaffeljern. Den var i en årrekke selve grunnsteinen i bedriften.

I 2005 flyttet Samhall produksjonen til Østen. Etter at Reuro AS i 2007 kjøpte Åviken Scandinavia AB har sortimentet gradvis blitt større. Sortimentet består i dag av 13 produkter. Det siste tilskuddet er Åviken 910.6 Elegance S dobbelt vaffeljern som gir fra seg et lydsignal når vaflene er ferdige.

Av Reuro AS

Next article